Torek, 22 oktober 2019
Iskanje

Na devinsko-nabrežinski občini se obetajo nove zaposlitve

Nujno potrebujejo novo osebje

26. sep. 2019 | 8:25
Dark Theme

Devinsko-nabrežinska uprava je spravila pod streho tudi zaključni račun proračuna za leto 2018; pri glasovanju so se vzdržali le svetniki opozicije. Glavno besedo je imel seveda pristojni odbornik Stefano Battista, ki se je zaustavil pri proračunu, ki ga je Občina zaključila z negativnim predznakom, se pravi - 57 tisoč evrov. V proračunske postavke je vključen tudi presežek v vsoti 2.686.000 evrov, ki ga sestavljajo v glavnem krediti, tako da gre povečini za denar »na papirju«, je dejal Battista; to, kar je prostega denarja na razpolago pa bodo do konca decembra vložili v obnovitvena dela na občinskem območju.

Kar je pa nedvomno najbolj zanimivo, je dejstvo, da presežek omogoča tudi zaposlovanje novega osebja, kar bo pripomoglo k temu, da bo občinski aparat bolje deloval, čeprav je osebje danes zelo produktivno. »Že v prihodnjih dneh načrtujemo nova zaposlovanja,« je napovedal, županja Daniela Pallotta pa je pojasnila, da bo šlo za tri osebe C kategorije, ki bodo okrepile davčni, socialni in računovodski urad. Njim se bosta pridružila še dva lokalna policista, tako da jih bo v prihodnje 6 in pol (saj je eden zaposlen s polovičnim delovnim časom); kot zadnji pa se bo občinski ekipi pridružil še tehnik C kategorije, ki bo sodeloval z uradom za javna dela.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo