Nedelja, 20 september 2020
Iskanje

Na jusarskem zemljišču 31 parkirnih mest

V Nabrežini bodo sredi vasi uredili parkirišče

18. jun. 2019 | 8:42
Dark Theme

V Nabrežini teče že vrsto let beseda o ureditvi parkirišča, ki naj bi bilo sredi vasi namenjeno tako domačinom kot drugim obiskovalcem. Da bo vprašanje v kratkem rešeno je potrdilo srečanje pred rednim občnim zborom vaškega Jusa, ki je v petek zvečer potekal v prostorih SKD Igo Gruden. Na tem so med drugim predstavili projekt ureditve parkirišča na jusarskem zemljišču za nekdanjo javno kopalnico, ki se nahaja ob glavni cesti nasproti pivnice Bunker.

Preliminarni načrt je občinstvu orisal geometer Marko Leghissa. Projekt, vreden okrog 150 tisoč evrov, predvideva ureditev 31 parkirnih mest, od katerih bosta dve namenjeni vozilom za prevoz invalidov. Obstoječe poslopje nekdanje javne kopalnice in cementno ploščad, ki sta v dokaj slabem stanju, bodo izvajalci del porušili. Na doslej neurejenem zemljišču bodo uredili parkirna mesta. Visokih dreves, ki tam uspevajo, se ne bodo dotaknili, kar pomeni, da bo del parkirnih mest lahko poleti računal na prijetno senco. Dostop in odhod z novega parkirišča bo možen prek uporabe stranskih cest, kar pomeni, da vozila ne bodo krenila direktno na precej obremenjeno glavno cesto, po kateri mnogi dirjajo. Na parkirišču namerava Jus tudi namestiti polnilno postajo za električna vozila. Dela za ureditev parkirišča naj bi se predvidoma začela jeseni.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo