Petek, 16 april 2021
Iskanje

Na Kontovelu začeli sanirati usad (video)

Furlanska cesta zaprta za promet

29. jan. 2021 | 13:05
Dark Theme

Na Kontovelu so se danes dopoldne začela dela za sanacijo usada na zaključnem delu Furlanske ceste. Obnova, ki je vredna približno 450.000 evrov, bo potekala v dveh fazah. Prvo bo vodila civilna zaščita, ki bo postavila varen podporni zid in zaščitila gradbeno jamo, nato pa bo na vrsti tržaška občina, ki bo poskrbela za obnovo cestišča. To se je dokončno usulo decembra lani. Na kritični točki je sicer že prej stalo ustavljeno gradbišče, saj je občina stanje zelo verjetno podcenjevala, kljub temu, da so domačini večkrat opozorili na zaskrbljujoče razpoke.

»Na Furlanski cesti je razpok veliko, tako kot marsikje. Kontovelski usad je sicer izjema, a do hujših posledic ni prišlo,« je izjavil tržaški župan Roberto Dipiazza na vprašanje o zamudah pri začetku del. O varnosti in vlogi civilne zaščite pri delih je pri ob gradbišču spregovoril podpredsednik dežele FJK Riccardo Riccardi. Elisa Lodi, občinska odbornica za infrastrukturna dela, pa je dodala, da bo tržaška občina v dela investirala 200.000 evrov.

Na Kontovelu so se danes dopoldne začela dela za sanacijo usada, prisotni so bili med drugim tržaški župan Roberto Dipiazza, podpredsednik FJK Riccardo Riccardi in občinska odbornica Elisa Lodi (FOTODAMJ@N)
Na Kontovelu so se danes dopoldne začela dela za sanacijo usada, prisotni so bili med drugim tržaški župan Roberto Dipiazza, podpredsednik FJK Riccardo Riccardi in občinska odbornica Elisa Lodi (FOTODAMJ@N)

Cesta bo za promet in pešce zaprta dva meseca. Avtobusi št. 42, 44 in 46 bodo peljali iz Trsta po Furlanski cesti do Kontovelskega rebra, iz nasprotne smeri pa do Proseka.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo