Sreda, 26 junij 2019
Iskanje

Na Opčinah eni prestrašeni, drugi ohranjajo mirno kri

Po petkovem poskusu vloma in streljanju

13. jan. 2019 | 7:10
Dark Theme

Vest, da so tatovi v petkovih večernih urah poskusili vlomiti v vilo na Opčinah, močno odmeva v naši stvarnosti. V neposredni bližini – ob državni cesti 202, približno pol kilometra od openskega križišča v smeri proti Banom – je namreč prišlo celo do streljanja.

Na openskih ulicah so včeraj vseskozi vozile policijske izvidnice, v središču vasi sta bila na vidnih mestih parkirana dva avtomobila lokalne policije. Policisti so do najmanjše potankosti preiskovali območje in poizvedovali o morebitnih pričah. Lov na tatove je potekal (in še poteka) s polno paro. Kaj pa domačini in drugi redni obiskovalci vaških lokalov in trgovin? Kot je za Primorski dnevnik dejal upravitelj bara, so predvsem starejše stranke od zgodnjih jutranjih ur spraševale po informacijah in želele čim več izvedeti o zadevi. Drobci najrazličnejših pričevanj so preplavljali družabna omrežja. Vsi so si bili edini, da se je število tatvin v openskih vilah in hišah v zadnjih treh oziroma štirih letih znatno povečalo.

Mnenja pa so deljena. Nekateri se počutijo ogrožene in prestrašene, drugi pa obratno ohranili mirno kri. Tatvine oziroma poskuse vlomov so opisali kot žal neizbežen pojav vasi, ki se vedno bolj širi in spaja s tržaškim obmestjem. Kot nam je povedala domačinka, je območje vedno bolj gosto poseljeno. Vedno več posameznikov si na obronkih Opčin gradi vile in to v bolj izoliranih predelih. Velike stavbe na samem pa so seveda za tatove karseda vabljive. »Sicer se podobno dogaja tudi v drugih kraških vaseh, kot sta Križ in Kontovel. Pretirana panika in paničarji mi vzbujajo nelagodje,« je pojasnila.

Več v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo