Petek, 16 april 2021
Iskanje

Na sodišču bo o umoru policistov govor šele čez mesec dni

V Trstu so preložili zaslišanje strokovnjakov psihiatrične stroke, obdolženec Alejandro Meran ni bil navzoč

Trst |
1. mar. 2021 | 15:04
Dark Theme

Pred tržaškim porotnim sodiščem bi moralo davi potekati zaslišanje, na katerem bi prisluhnili izvedencem, ki so v preteklih mesecih presojali o prištevnosti Alejandra Augusta Stephana Merana, morilca policistov Mattea Demenega in Pierluigija Rotte. Izdelavo izvedenjskega mnenja je naročil sodnik Massimo Tomassini. Zaslišanje pa je bilo na prošnjo obdolženčeve obrambe prestavljeno na 29. marec.

Za preložitev so se odločili, ker je treba preveriti Meranovo zdravstveno stanje. Obdolženec se naroka ni udeležil, trenutno pa se nahaja v zaporu v Veroni; s tržaškim sodiščem se ni želel povezati niti preko videoklica. Kot je pred porotnim sodiščim poudaril obdolženčev odvetnik Paolo Bevilacqua, sumijo, da je Meran spet zaprt zaradi poslabšanja duševnega stanja in da ni samostojno odklonil sodelovanja na zaslišanju. Odvetnica družine Rotta Cristina Birolla se je strinjala z zahtevo, da se Meranu ponudi možnost sodelovanja na zaslišanju. Sodnik ga je na koncu preložil na konec marca.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo