Četrtek, 17 september 2020
Iskanje

Na Tržaškem bo kmalu polno mizic

Trgovci in lastniki javnih lokalov bodo lahko od 18. maja brezplačno uporabljali javno površino pred trgovino oz. lokalom

Trst |
16. maj. 2020 | 6:25
Dark Theme

Trgovci in lastniki javnih lokalov ter sploh vseh javnih dejavnosti v vsej tržaški občini bodo lahko od 18. maja, ko je predvideno ponovno odprtje mnogih dejavnosti, brezplačno uporabljali javno površino pred trgovino oziroma lokalom. Za zunanjo opremo (it. dehors) ne bodo potrebovali nobenega dovoljenja in bodo lahko v preteklosti navadno zaseden prostor tudi povečali. Brezplačna uporaba javnih površin bo veljala do 31. oktobra, lastniki trgovin in lokalov pa bodo morali seveda upoštevati nekatere omejitve.

To je vsebina sklepa občinske uprave, ki ga je sprejela včeraj popoldne na pobudo občinske odbornice Serene Tonel in občinske odbornice za urbanistiko Luise Polli. Odločitev temelji na sporazumu s spomeniškim varstvom. To med drugim pomeni, da bo mogoče uporabljati zunanjo opremo tudi v bližini spomenikov. Namen sklepa je prispevati k zagonu trgovin in javnih lokalov v vidiku njihovega ponovnega odprtja. To je prva tovrstna odločitev na državni ravni, je poudarila Tonelova, in zadeva vse dejavnosti v tržaški občini.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo