Sobota, 11 julij 2020
Iskanje

Na višjih šolah prihodnji teden preverjanje znanja

Pred začetkom novega šolskega leta

Trst |
20. avg. 2019 | 10:14
Dark Theme

Mesec avgust se je prevesil v svojo drugo polovico, kar naznanja, da se tudi za učence in dijake vrtcev in šol s slovenskim učnim jezikom bliža konec poletnih počitnic, saj se bo septembra začel pouk v okviru novega šolskega leta. V Furlaniji Julijski krajini se bo pouk uradno začel 12. septembra: na ta dan bodo na Tržaškem v šolske klopi sedli učenci vrtcev ter osnovnih in nižjih srednjih šol Večstopenjske šole Opčine, VŠ Josipa Pangerca iz Doline in VŠ Sv. Jakob, dan prej, 11. septembra, pa se bo pouk začel na VŠ Vladimirja Bartola pri Sv. Ivanu in na VŠ Nabrežina. Višje srednje šole pa bodo s poukom začele nekaj dni prej: na Izobraževalnem zavodu Jožefa Stefana že 4. septembra, na Liceju Franceta Prešerna, Humanističnem in družbeno-ekonomskem liceju Antona Martina Slomška in Tehniškem zavodu Žige Zoisa pa 9. septembra.

Pred začetkom pouka pa bo na višjih srednjih šolah steklo še preverjanje znanja pri tistih dijakih, katerih ocenjevanje so ob zaključku preteklega šolskega leta preložili. Takih dijakov je bilo junija letos na Tržaškem 98: največ - 44 - so jih zabeležili na zavodu Stefan, dalje 24 na liceju Prešeren, 19 na liceju Slomšek, 11 pa na zavodu Zois. S preverjanjem znanja bodo prvi začeli na zavodu Zois in liceju Slomšek 27. avgusta. 28. avgusta bo napočil čas preverjanja za dijake zavoda Stefan. Na omenjenih šolah bi se moralo preverjanje zaključiti do 30. avgusta, prav tisti dan pa se bo začelo na liceju Prešeren, kjer bo potekalo do 5. septembra.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo