Sobota, 14 september 2019
Iskanje

»Na zemlji zunaj sveta«: odkrivanje mesta skozi umetnost

Začenja se tretji potujoči festival Approdi, ki s prepletanjem različnih umetniških disciplin gledalca popelje skozi pomenljive tržaške kraje

Trst |
24. avg. 2019 | 5:15
Dark Theme

»Na zemlji zunaj sveta« – tako se v prevodu glasi naslov tretjega potujočega festivala Approdi, ki se začenja prihodnji teden in ki želi s prepletanjem in kontaminacijo različnih umetniških disciplin ustvarjati odprt prostor za dialog in socializacijo. Approdi je plovba brez kompasa, ki gledalca preko različnih umetniških poti popelje skozi nenavadne prostore in kontekste, v raziskovanju novih bregov, kamor se izkrcati.

Raznolik program dogodkov, ki se odvijajo na različnih lokacijah, je na včerajšnji tiskovni konferenci v kavarni San Marco podrobneje predstavil pobudnik in umetniški vodja festivala Lorenzo Acquaviva, ki je obrazložil, da so v festivalu vseskozi prisotni elementi skrivnosti – neznana lokacija ali neznani film, ki gledalcu dopuščata, da skozi umetnost odkriva nekatere pomenljive tržaške kraje. »Biti tu, a gledati v nenavadno smer,« – tako bi lahko povzeli poanto letošnjega festivala.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

V katerem jeziku najraje prebirate knjige?

28. avg. 2019 | 17:38
V slovenščini
V italijanščini
V slovenščini in italijanščini
V drugih jezikih
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo