Sreda, 12 avgust 2020
Iskanje

Naj živi glasba, a ne v Trstu!

Spremembe občinskega pravilnika postavljajo upravitelje nočnih lokalov pred težko izbiro

Trst |
12. jul. 2019 | 11:02
Dark Theme

Glasbeniki raus! V Trstu niste dobrodošli. Pa tudi upravitelji, ki bi radi svojim gostom ponudili glasbo v živo, bi se morda raje odločili, da svoj obrat odprejo v drugi občini ali počakali na goste, ki imajo radi tišino, kajti Občina Trst se je odločila, da bo z uvajanjem nekaterih popravkov k t.i. pravilniku proti »movidi«, zadala usodni udarec nočnemu življenju v središču mesta in predmestju.

Pravilnik so sicer že uvedli leta 2015, ko so se odločili, da je glasba na prostem po 23. uri v vsakem primeru moteč element, dejanje vredno slanih denarnih kazni, naj bo to izvedba v živo godalnega kvarteta ali pa ojačen koncert težkih metalcev. Lokali in izvajalci so pravilo sprejeli in se do danes bolj ali manj prilagodili urnikom, saj so deset dni na leto - ob praznikih in med Barcolano - urnik izvajanja lahko podaljšali do ene ure zjutraj in celo do treh na silvestrovo.

Več o tem v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo