Sobota, 15 december 2018
Iskanje

»Najmlajša avtobusna flota v Italiji«

Podjetje Triete Trasporti predstavilo 33 novih avtobusov

Trst |
3. dec. 2018 | 17:29
Dark Theme

Pred tržaški hotelom Savoia Excelsior na nabrežju sta bila parkirana dva čisto nova linijska avtobusa podjetja Trieste Trasporti. Dva od triintridesetih - toliko jih je namreč podjetje nabavilo samo letos, tako da se z avtobusi, ki imajo povprečno 4,2 leta upravičeno ponaša z najmlajšo avtobusno floto v Italiji, kjer avtobusi dosežejo povprečno deset do petnajst let; pa tudi na evropski ravni smo med najmlajšimi.

Tako je na uradni predstavitvi novih vozil navdušeno povedal predsednik podjetja TT Pier Giorgio Lucarini, ki ocenjuje, da gre za vlaganje v korist mesta in njegovih prebivalcev. Celotna flota - to je 271 avtobusov - ustreza okoljevarstvenim normativom z motorji EEV ali Euro 6 in je posledično okolju prijazna. »Vsako leto poskrbimo za novih 33 sodobnih, tehnoloških in predvsem varnih vozil, kar nas stane približno 9 milijonov evrov.«

V dodatne številke se je poglobil pooblaščeni upravitelj podjetja TT Aniello Semplice. 25 novih vozil se bo spustilo na tržaške ulice že ta mesec, dodatnih 8 - daljših, 18-metrskih - pa na začetku prihodnjega leta. Vsa bodo opremljena z notranjim in zunanjim video nadzornim sistemom, tako da je danes na vozilih skupno 1350 kamer.

Ravno pred dvema dnevoma so na vseh avtobusih začeli delovati avtomatski števci potnikov, za katere sta poskrbeli podjetji Eurotech in Swarco. Leta 2017 so ocenili, da se je na linijskih avtobusih peljalo 67 milijonov oseb, kar pomeni po izračunu zavoda Istat 319 voženj na osebo. Semplice je ocenil, da bo to ponudilo odlično podatkovno bazo za vsako posamezno avtobusno progo. »Izvedeli bomo, koliko ljudi vstopi in izstopi, pa tudi kje in kdaj, tako da bomo po potrebi okrepili določene proge, saj nam bo to pomagalo razumeti, kako se družba spreminja.«

Če želite komentirati, morate biti registrirani

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Koliko knjig ste prebrali letos?

12. dec. 2018 | 7:00
Nobene
Eno
Do pet
Do deset
Več kot deset
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo