Nedelja, 17 november 2019
Iskanje

Nazdravili sv. Martinu in prosekarju (foto)

Začelo se je proseško martinovanje

Prosek |
8. nov. 2019 | 10:35
Dark Theme

V Domu prosekarja so sinoči poskočili zamaški in uradno naznanili začetek proseškega martinovanja, ki bo v vasi nad Trstom trajalo vse do ponedeljka. Nazdravili so mu seveda s penečim prosekarjem. Dogodka so se udeležili tudi predstavniki krajevnih uprav, obogatil ga je nastop domačih zborov, ob vaškem prazniku pa so odprli tudi razstavi likovnih ustvarjalcev in oblikovalcev.

Danes je na Proseku ob 9. uri v Kulturnem domu zaživela gledališka predstava za vrtce in osnovne šole Zlatolaska in trije medvedi. Ob 18. uri bo v Domu prosekarja okrogla miza Ženske in vino. O svojih izkušnjah v vinogradništvu bodo spregovorile ženske, točneje Nataša Černic, Lucija Milič, Elena Parovel, Sidonja Radetič, Katrin Štoka in Noris Vesnaver. Ob 20. uri bo v cerkvi sv. Martina nastop vokalne skupine Tamariska ob pevskem pozdravu domačega MoPZ Vasilij Mirk.

Otroke in mlade čaka na Mandriji danes med 15. in 20. uro luna park, njihovi starši pa si medtem lahko privoščijo kozarec prosekarja ali odlične fanclje z dušo v osmicah in »okrepčevalnicah« posejanih po vasi.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo