Sreda, 08 december 2021
Iskanje

»Ne vem, katera opica bi si želela sama škoditi«

Na sedežu TPK Sirena sta Vinko Bandelj in Franc Malečkar spregovorila o globalnem segrevanju in onesnaževanju

Trst |
23. avg. 2019 | 9:25
Dark Theme

»To, kar se dogaja na našem planetu, se na planetu opic ne bi dogajalo. Ne vem, katera opica bi si želela sama škoditi.« Tako je problem globalnega segrevanja in onesnaževanja morja parafraziral istrski naravovarstvenik Franc Malečkar, ki je bil skupaj z okoljskim znanstvenikom Vinkom Bandeljem v sredo zvečer gost Tržaškega pomorskega kluba Sirena.

Srečanje je organiziralo uredništvo revije Mladika, ki je v zadnji številki rubriko Fokus v celoti posvetilo okoljevarstvu. Helena Jovanovič je v svojem prispevku analizirala človekov odnos do narave in predvsem problem plastike v morju. Da je skrajni čas za ukrepanje, je poudarila tudi na sredinem srečanju, ki ga je vodila skupaj s kolegom Ivom Jevnikarjem. Po uvodnih pozdravih in predstavitvi uredniške politike revije Mladika, sta Jovanovičeva in Jevnikar gostoma zastavila kar nekaj vprašanj.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo