Sobota, 11 julij 2020
Iskanje

Nepremičninski trg na zeleni veji

Podatki nepremičninske opazovalnice: Trst privablja investitorje, tako da v letu 2019 napovedujejo 4-odstotno rast prodaje nepremičnin

Trst |
13. jun. 2019 | 16:27
Dark Theme

Trst je iz leta v leto bolj vabljiv za investitorje, kar dokazuje porast prodaje nepremičnin, v glavnem stanovanj za krajša bivanja oz. počitniške hiše. Pozitiven trend oz. 4-odstotno rast kupoprodajnih pogodb pa napovedujejo tudi za leto 2019 pri zbornici poklicnih nepremičninskih posrednikov FIAIP, ki je v prostorih Trgovinske zbornice predstavila podatke nepremičninske opazovalnice. Če se bo pozitiven trend nadaljeval, naj bi letos sklenili preko 3300 kupoprodajnih pogodb.

Leto 2019 ponuja marsikateri izziv, ki ga bo treba smotrno izkoristiti, je povedal predsednik FIAIP Leonardo Piccoli. »Pri tem nam mora politika stati ob strani - ob sredstvih in podpori seveda potrebujemo nek občutek skupnosti, pripadnosti širši deželni realnosti,« je dejal in spomnil na pozabljene Nadiške doline ali Karnijo. Dežela FJK ima po njegovi oceni zlasti en večji problem, ki je demografske narave: prebivalstvo zaznamuje visoka starost in nizka rodnost. »730 tisoč je rezidenčnih namestitev, družin pa le 560 tisoč, tako da je 85 tisoč stanovanj danes neuporabljenih, od teh je 12 tisoč samo na Tržaškem.« Kako naj bi te prazne hiše napolnili? S turizmom, namreč.

Več v jutrišnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo