Petek, 18 september 2020
Iskanje

Nezakonito zavračanje pribežnikov

Poziv italijanskega konzorcija za solidarnost ICS, tržaške škofijske Karitas ter socialnih zadrug La Collina, Libra in Duemilanuno

Trst |
1. jun. 2020 | 10:27
Dark Theme

Italijanski konzorcij za solidarnost ICS, tržaška škofijska Karitas ter socialne zadruge La Collina, Libra in Duemilauno, ki že leta skrbijo za sprejemanje in varstvo prosilcev za azil, so s tiskovnim sporočilom izrazili zaskrbljenost zaradi t.i. vračanja migrantov v Slovenijo in spomnili, da je kakršnakoli oblika zavračanja oseb, ki nameravajo zaprositi za azil, neskladna z veljavno zakonodajo. Prošnjo mora namreč sprejeti država, v kateri se prosilec nahaja. Nato nastopi možnost uveljavitve predpisov iz dublinskega pravilnika, ki določa, katera država je pristojna za sprejemanje prošenj, v tem primeru Italija ali druga država Evropske unije.

Omenjene organizacije opozarjajo še na dejstvo, da je vsem znano – torej tudi italijanskim oblastem, ki naj bi to situacijo zanemarjale –, kako Slovenija, Hrvaška in Bosna in Hercegovina zavračajo migrante in jih nezakonito oddaljujejo z ozemlja Evropske unije, v katero so vstopili, da bi dobili pomoč in zaščito. Iz mednarodnih poročil namreč izhaja, da se pribežniki zatečejo v omenjene države z balkanske poti, na kateri so žrtve hudega nasilja.

Zavračanje pribežnikov naj bi torej kršilo osnovne človekove pravice.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo