Ponedeljek, 01 junij 2020
Iskanje

Nočna mora o globah se nadaljuje

Na skupni seji obeh kraških rajonskih svetov se je oglasil domačin v zvezi s težavami v kriškem portiču

16. jul. 2019 | 17:55
Dark Theme

Na skupni seji kraških rajonskih svetov, ki je potekala včeraj na Opčinah, se je iz publike oglasil domačin iz Križa, ki je svetnikom in odbornici Elisi Lodi izpostavil težave, s katerimi se soočajo redni obiskovalci kriškega portiča. Tam ima namreč privezano barko, zato pogosto parkira avtomobil na obalni cesti pri restavraciji Tenda Rossa. Ravno za to območje je pred enim letom prišlo do dogovora in izdaje nekaterih parkirnih dovoljenj, med drugim tudi za tiste, ki imajo na tem delu obale privezana plovila. A tržaška občina ima očitno kratek spomin, saj se lanska mora o denarnih kaznih ponavlja.

Križan je nato izpostavil kočljiv problem neolikanih kopalcev, ki za sabo puščajo smeti. Ribiči in drugi redni obiskovalci si prizadevajo za čistočo območja in nesnago odpravijo, a morda bi lahko občinska uprava postavila tablo, ki bi spodbujala k primernejšemu vedenju. Nazadnje je še predlagal odbornici, da bi v portiču uredili postajo motorne ladje Delfino verde.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo