Torek, 19 november 2019
Iskanje

Nočna mora o globah se nadaljuje

Na skupni seji obeh kraških rajonskih svetov se je oglasil domačin v zvezi s težavami v kriškem portiču

16. jul. 2019 | 17:55
Dark Theme

Na skupni seji kraških rajonskih svetov, ki je potekala včeraj na Opčinah, se je iz publike oglasil domačin iz Križa, ki je svetnikom in odbornici Elisi Lodi izpostavil težave, s katerimi se soočajo redni obiskovalci kriškega portiča. Tam ima namreč privezano barko, zato pogosto parkira avtomobil na obalni cesti pri restavraciji Tenda Rossa. Ravno za to območje je pred enim letom prišlo do dogovora in izdaje nekaterih parkirnih dovoljenj, med drugim tudi za tiste, ki imajo na tem delu obale privezana plovila. A tržaška občina ima očitno kratek spomin, saj se lanska mora o denarnih kaznih ponavlja.

Križan je nato izpostavil kočljiv problem neolikanih kopalcev, ki za sabo puščajo smeti. Ribiči in drugi redni obiskovalci si prizadevajo za čistočo območja in nesnago odpravijo, a morda bi lahko občinska uprava postavila tablo, ki bi spodbujala k primernejšemu vedenju. Nazadnje je še predlagal odbornici, da bi v portiču uredili postajo motorne ladje Delfino verde.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo