Nedelja, 17 november 2019
Iskanje

Nova podoba avtobusne postaje

Stavbo bo miljska občinska uprava preuredila, tako da bo prijaznejša tudi do oseb s posebnimi potrebami

Milje |
8. nov. 2019 | 10:17
Dark Theme

Glavna postaja avtobusne linije št. 20 v Miljah se pripravlja na novo življenje. Miljska občinska uprava namreč v stavbi načrtuje vrsto posegov. Ta je sicer v državni lasti, ampak jo občina daje v podnajem različnim najemnikom, med katerimi je tudi tržaško prevozno podjetje Trieste Trasporti.

»Ravno oni so nas zaprosili, ali bi lahko v prostorih sedanjih ženskih stranišč uredili stranišča za voznike in druge zaposlene. Preostali del pa bo še naprej ostal v javni uporabi,« je dejal miljski odbornik za javna dela Francesco Bussani. Notranje postajališče in pločnike bodo prilagodili tudi za osebe na invalidnih vozičkih in posameznike s posebnimi potrebami. Tretja večja sprememba pa zadeva notranjo čakalnico, kjer nad zastaranimi neonskimi lučmi že dalj časa domujejo golobi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo