Sobota, 24 julij 2021
Iskanje

Nova postojanka pristaniškega poveljstva v devinskem portiču

Z občino sklenili sporazum za nadzor obale in uporabo poslopja

Devin |
17. jun. 2021 | 18:49
Dark Theme

Obiskovalci devinsko-nabrežinske obale bodo tudi to poletje na varnem. Občina in tržaško pristaniško poveljstvo sta namreč danes dopoldne podpisala sporazum, s katerim želijo občankam, občanom in turistom ponuditi večjo varnost med kopanjem in zahajanjem na plaže, ki se nahajajo med Križem in Tržičem.

V devinskem portiču, kjer je občina pristaniškemu poveljstvu dala na razpolago manjše poslopje, sta devinsko-nabrežinska županja Daniela Pallotta in admiral Vincenzo Vitale podpisala dokument in uradno odprla sezono varnega kopanja.

»Nadaljujemo s tesnim sodelovanjem s pristaniškim poveljstvom,« je srečanje uvedla županja Pallotta in spomnila, da je v svojo upravo vključila resor, namenjen morju, za katerega je pristojen odbornik Massimo Romita. »Morje ima na našem ozemlju temeljno vlogo. Pri nas deluje devet pomorskih klubov, s katerimi sodelujemo pri zaščiti okolja ter organizaciji številnih dejavnosti za otroke in odrasle. Tudi letos v Naravnem rezervatu Devinskih pečin razvijamo projekt Mare Morje Sailing, s katerim otroke in mlade vabimo k okoljsko prijaznemu obnašanju v morskem okolju,« je dodala Pallotta. Z včerajšnjim sporazumom, ki podpisnike obvezuje za tri leta, je občina obogatila seznam dejavnosti, ki jih namenja morju in obali.

Več v jutrišnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali vas skrbi delta različica novega koronavirusa?

2. jul. 2021 | 17:24
Da, zelo
Kar precej
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo