Petek, 23 avgust 2019
Iskanje

Novi prefekt ni navdušen nad razpršenim sprejemanjem azilantov

Valerio Valenti je v Trstu prevzel mesto Annapaole Porzio

Trst |
4. feb. 2019 | 17:11
Dark Theme

V tržaški vladni palači se je medijem predstavil novi prefekt in vladni komisar Valerio Valenti, izkušen 60-letni Sicilijanec, ki je pred tem že služboval v desetih različnih mestih. Nasledil je Annapaolo Porzio. »Posle prevzemam z navdušenjem, s prejšnjo prefektinjo me veže tudi osebno prijateljstvo, delala je zelo dobro na področjih javne varnosti, priseljevanja, družbene kohezije in institucionalnih odnosov. Dodatno želim utrditi duh sodelovanja,« je dejal Valenti, ki je mimogrede tudi povedal, da mu različne jezikovne skupnosti in manjšine niso tuje, saj je že služboval tudi v Bocnu. Povedal je, da se hoče takoj poglobiti v zgodovino teh krajev, tudi preko tega, kar piše v učbenikih.

Potrdil je, da bo pozornost do morebitnih poslov organiziranega kriminala na višku, še zlasti v starem pristanišču, ki čaka na obnovo in investitorje: »S tem v zvezi bodo potrebni dogovori z Občino Trst in sodelovanje s pravosodnimi organi«. Trst mora po njegovih besedah ohraniti visoko kakovost življenja, pri čemer podatki o kaznivih dejanjih kažejo, da je položaj povsem pod nadzorom, kljub temu pa je prav, da občani, ki se pritožujejo, dobijo odgovore. Na vprašanje, kaj se obeta na področju sprejemanja prosilcev za azil, pa je odgovoril, da »kapilarno sprejemanje v številnih stanovanjih zna povzročati kak problem več«. V prihodnjih dneh bo na sporedu sestanek na to temo na notranjem ministrstvu, govor bo tudi o obnovi pogodbe z ustanovami, ki te zadeve upravljajo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo