Četrtek, 17 september 2020
Iskanje

O hrupu iz železarne ... brez sogovornikov

Zasedanje komisije za transparentnost brez župana

27. feb. 2019 | 8:32
Dark Theme

Ko sogovornika ni, je vsakršna debata nemogoča. Predsednica tržaške občinske komisije za transparentnost Cristina Bertoni iz vrst Gibanja 5 zvezd je včeraj sklicala svetnike in na sejo povabila tudi župana Roberta Dipiazzo, saj je od njega želela slišati, kaj je sedanja občinska uprava storila, da bi rešila zdravstvene in okoljske težave, ki jih povzroča škedenjska železarna in na katere stalno opozarjajo krajani. Župana ni bilo, pa tudi svetnikov je bilo bolj malo, saj so ob predsednici sedeli le svetniki Guido Apollonio (Forza Italia), Salvatore Porro (Fratelli d'Italia) in Maria Teresa Bassa Poropat (Občani). Ravno slednja je opozorila, da bi se lahko o tem pogovarjali v nedogled, pa odgovora na to vprašanje vseeno ne bi dobili, saj ni ne župana ne odgovornega odbornika pa niti nobenega člana občinskih tehničnih uradov.

Srečanja so se udeležili člani škedenjskega združenja No smog in zastopnika deželne agencije za okolje Arpa, ki je bila povabljena na sejo, tako kot Zdravstveno podjetje, ki pa se ni odzvalo. Bertonijeva je povedala, da je župan poveril nalogo dvema zunanjima odvetnikoma, naj sledita vprašanju železarne in težav, ki jih slednja povzroča, v luči čim prejšnje ukinitve delovanja plavža (nakazal je 100 tisoč evrov). »Do katerega zaključka sta prišla, pa občanom danes ni dano vedeti.« Spomnila je, da so v občinskem svetu nekajkrat preskočili nujne svetniške resolucije glede hrupa, ki ga povzroča obrat pri Škednju in pri tem opozorila na popolno brezbrižnost do mnenj Arpe in Zdravstvenega podjetja (obe iz decembra 2018) glede onesnaževanja, ki ga povzroča obrat, in opomina občanov, naj ukrepa v korist njihovega zdravja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo