Četrtek, 09 julij 2020
Iskanje

O proračunu, ki ne odraža realne slike

Preko video povezave bo o tem jutri razpravljala tržaška občinska komisija

Trst |
25. mar. 2020 | 8:22
Dark Theme

Jutri bo predlog proračuna občine Trst za letošnje leto končno priromal v občinsko komisijo za proračun, ki ji predseduje Roberto Cason (Lista Dipiazza). Člani komisije bodo prvič v zgodovini tržaške občine razpravljali preko video konference, v pretres pa bodo vzeli skoraj 700 milijonov vreden proračun. Njegove podrobnosti bo orisal občinski odbornik za bilanco Paolo Polidori, ki bo ponovil svoje stališče, da je treba predlog proračuna sprejeti čim prej, čeprav dokument zaradi izrednih razmer, v katerih smo se znašli zaradi novega koronavirusa, ne odraža več realnega stanja.

Pristojni za bilanco Polidori nam je po telefonu utemeljil, zakaj bi bilo v dani situaciji nujno odobriti predlog proračuna. »Zavedam se, da lahko predlog proračuna, ki je nastal pred mesecem dni, s tehničnega vidika enačimo s proračunom podjetja, ki ga več ni. A menim, da brez sprejetja tega dokumenta v lokalni skupnosti ne bomo mogli izvajati temeljnih nalog, ki smo si jih zadali,« je sliko orisal Polidori in opozoril, da je ob morebitni spremembi makroekonomskih okoliščin mogoče določiti spremembe proračuna.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo