Nedelja, 21 julij 2019
Iskanje

Obnova Trga Libertà stopa v drugo fazo

Nekateri prehodi za pešce bodo začasno ukinjeni

Trst |
13. feb. 2019 | 0:25
Dark Theme

Kompleksna obnovitvena dela okoli Trga Libertà bodo danes, 13. februarja, stopila v drugo fazo. Vodovodno, plinsko in kanalizacijsko omrežje bodo na novo začeli graditi okoli Trga Libertà in na Korzu Cavour (med Ul. Gioia in Geppa). S temi deli bodo razširili gradbišče, ki so ga okoli dvorane Tripcovich in avtobusne postaje vzpostavili konec septembra lani, celih 14 let po podpisu dogovora, ki je predvideval prenovo območja okoli železniške postaje.

Po zagotovilih občinske odbornice za javna dela Elise Lodi nova dela ne bi smela povzročati večjih težav v prometu. Čeprav bo od srede naprej v veljavi nova prometna ureditev med Trgom Libertà in Korzom Cavour, kjer bodo zožali cestišče, bo promet, tako Lodijeva, potekal tekoče. »Če bo prihajalo do krajših zastojev, pozivam občane in občanke, naj malce potrpijo, saj gre za nujna dela, od katerih bomo vsi imeli koristi,« je rekla odbornica.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo