Petek, 18 oktober 2019
Iskanje

Oborožitev redarjev: dve tretjini za, ena proti

Prelomna reforma oborožitve tržaških redarjev dobiva vedno bolj stvarno obliko, je ocenil podžupan Paolo Polidori

Trst |
30. maj. 2019 | 11:30
Dark Theme

»Prelomna reforma oborožitve tržaških redarjev dobiva vedno bolj stvarno obliko«. Tako je danes v mestni hiši ocenil podžupan Občine Trst Paolo Polidori. V petek je namreč zapadel uradni rok, ko so lahko lokalni policisti vložili prošnjo, da pri opravljanju svojega dela nočejo biti oboroženi.

Tretjina lokalnih policistov se je odločila, da pištole ne bo sprejela. Govorimo o 77 redarjih od skupnih 235 zaposlenih, ki bodo v prihodnje verjetno opravljali upravne zadolžitve. »Samo dva sta odločitev sprejela, ker nasprotujeta uporabi orožja. Veliko večino teh sestavljajo starejši redarji, ki zaradi določene starosti ne bi želeli delati v nočnih urah, ko je po zakonskih predpisih treba imeti pištolo. Vsekakor smo nadvse zadovoljni, saj je bilo za oborožitev treba doseči prag vsaj 100 redarjev, ki bi sprejeli uporabo pištole. Stopnjo smo gladko presegli,« je ponosno pojasnil Polidori. Vsaj prvih sto redarjev bo tako predvidoma od poletja 2020 po tržaških ulicah korakalo s polavtomatsko pištolo Glock 17.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo