Nedelja, 31 maj 2020
Iskanje

Oborožitev redarjev: dve tretjini za, ena proti

Prelomna reforma oborožitve tržaških redarjev dobiva vedno bolj stvarno obliko, je ocenil podžupan Paolo Polidori

Trst |
30. maj. 2019 | 11:30
Dark Theme

»Prelomna reforma oborožitve tržaških redarjev dobiva vedno bolj stvarno obliko«. Tako je danes v mestni hiši ocenil podžupan Občine Trst Paolo Polidori. V petek je namreč zapadel uradni rok, ko so lahko lokalni policisti vložili prošnjo, da pri opravljanju svojega dela nočejo biti oboroženi.

Tretjina lokalnih policistov se je odločila, da pištole ne bo sprejela. Govorimo o 77 redarjih od skupnih 235 zaposlenih, ki bodo v prihodnje verjetno opravljali upravne zadolžitve. »Samo dva sta odločitev sprejela, ker nasprotujeta uporabi orožja. Veliko večino teh sestavljajo starejši redarji, ki zaradi določene starosti ne bi želeli delati v nočnih urah, ko je po zakonskih predpisih treba imeti pištolo. Vsekakor smo nadvse zadovoljni, saj je bilo za oborožitev treba doseči prag vsaj 100 redarjev, ki bi sprejeli uporabo pištole. Stopnjo smo gladko presegli,« je ponosno pojasnil Polidori. Vsaj prvih sto redarjev bo tako predvidoma od poletja 2020 po tržaških ulicah korakalo s polavtomatsko pištolo Glock 17.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo