Sreda, 15 julij 2020
Iskanje

Od nekdaj sta jo mikala ekonomija in svet podjetnišva

Pogovor s stoticami: Tina Kocman (Tehniški zavod Zois)

Trst |
11. jul. 2019 | 15:40
Dark Theme

»Že v zadnjem letniku nižje srednje šole sem bila prepričana, da se bom vpisala na Tehniški zavod Žige Zoisa, in sicer na smer Uprava, finance in marketing. Odločitev je bila prava in vanjo še vedno verjamem,« je v eni sapi povedala zlata maturantka Tina Kocman. Ekonomija in svet podjetništva sta namreč mladenko iz Repna od nekdaj mikala, tako da ji je bil predmetnik izbrane smeri v bistvu pisan na kožo.

Priznala je sicer, da ni bilo vedno preprosto: »Naporno je bilo predvsem v prvem in tretjem letniku. Veliko pa je bilo tudi zadoščenja. S sošolci smo se res zabavali. Ravno njim se moram zahvaliti, da mi bo teh pet let ostalo v neizbrisnem spominu.« Najtrši oreh je bilo po njenem mnenju usvajanje ključnih predmetov, kot je na primer gospodarsko poslovanje. Snov moraš namreč razumeti, ni dovolj se je naučiti na pamet. V trieniju ji je šlo vse skupaj lažje od rok, saj je teoretično znanje dobivalo konkretnejšo in bolj praktično podobo. Tudi tu pa so ključno vlogo odigrali sošolci: »Medsebojno smo si pomagali. Nekaj dni pred preverjanjem ali pisno nalogo smo skupaj razčistili nekatere nejasnosti oziroma dvome. Razlago nekoga, ki je v mojem istem položaju, lažje razumem.«

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo