Ponedeljek, 06 julij 2020
Iskanje

Od poletja spet tramvaj?

Če ne bo zapletov naj bi začel voziti pred četrto obletnico čelnega trčenja med tramvajema pod Ferlugi

Trst |
1. nov. 2019 | 11:00
Dark Theme

Na zasedanju četrte tržaške občinske komisije so včeraj zjutraj potrdili, da naj bi openski tramvaj – če se bo vse izteklo brez novih zapletov – spet začel voziti prihodnje poletje. Občinska odbornica za javna dela Elisa Lodi je govorila o časovnici, o kateri je Primorski dnevnik poročal v torek, v skladu s katero naj bi se dela zaključila spomladi, po obveznem testiranju pa naj bi modri vlakec začel ponovno redno voziti med Opčinami in Trstom v začetku poletja, torej pred četrto obletnico čelnega trčenja med tramvajema pod Ferlugi (do nesreče je prišlo 16. avgusta 2016).

V prihodnjih tednih naj bi Občina Trst objavila javno naročilo za podjetje, ki bo na nekaterih kritičnih odsekih tramvajske proge zamenjalo tirnice in pragove. Z delom naj bi zaključili v začetku pomladi, sledilo bo preverjanje varnosti proge, nakar naj bi predvidoma junija pridobili dovoljenje za prevoz potnikov. Tako naj bi se (pogojnik je v primeru openskega tramvaja obvezen ...) občani in turisti med poletno sezono spet lahko vozili po priljubljeni strmi progi, ki povezuje mesto s Krasom.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo