Sobota, 05 december 2020
Iskanje

Odpravili bodo zamude pri sporočanju rezultatov brisov

Na rezultat testa na koronavirus se čaka tudi do šest dni, generalni direktor Asugija Antonio Poggiana, je napovedal da bodo zamude kmalu odpravili

Trst |
22. okt. 2020 | 11:58
Dark Theme

Povpraševanje po testiranju na novi koronavirus je v zadnjih dneh drastično naraslo. Čeprav se do testiranja pride relativno hitro, tega ni mogoče reči za izvide. Tudi če gre za samoplačniško testiranje. Nekaterim privatnim laboratorijem uspe diagnostični proces, se pravi od odvzema brisa do informiranja pacienta o izvidu, opraviti še isti dan, drugi pa za to potrebujejo več kot 48 ur.

V javnem zdravstvu pa se čas od odvzetega brisa do prejema izvida zaradi popolne zapolnitve diagnostičnih zmogljivosti ali pomanjkanja administrativnega osebja, ki bi paciente informiralo o rezultatih, lahko podaljša tudi na šest dni. Generalni direktor Asugija Antonio Poggiana je priznal, da v zadnjih dneh niso pravočasno obveščali ljudi o izvidu testov. Napovedal pa je, da bodo napake kmalu odpravili.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj boste najbolj pogrešali med letošnjimi prazniki zaradi ukrepov proti pandemiji?

4. dec. 2020 | 18:00
Druženje s prijatelji
Praznovanje v širšem družinskem krogu
Množična praznovanja
Izlete ali potovanja
Božične tržnice
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo