Sobota, 21 maj 2022
Iskanje

Opozicija želi govoriti o mafijski infiltraciji

Zahtevali so izredno sejo, na kateri bi govorili o tem pojavu

Trst |
14. maj. 2022 | 11:55
Dark Theme

Levosredinska opozicija v tržaškem občinskem svetu se je včeraj s skupno novinarsko konferenco odzvala na burno dogajanje na zadnji seji in na izmikanje župana in njegove desnosredinske koalicije, da bi govorili o sodelovanju mafijskih organizacij pri javnih naročilih. Na Velikem trgu so predstavniki opozicijskih strank, med njimi je bil tudi mestni svetnik gibanja 3V Marco Bertali, obnovili dogajanje na zadnji seji, ko je predsednik občinskega sveta Francesco Panteca svetniku Francescu Russu (Punto Franco) zabrusil, da mu ne bo dovolil v mestnem svetu govoriti o mafiji. V en glas je opozicija včeraj poudarila, da bi o mafijski infiltraciji morali na transparenten način govoriti ravno v tem trenutku, ko mafijske združbe iščejo načine, kako priti do sredstev milijardnega sklada EU za okrevanje. Zahtevali so izredno sejo mestnega sveta, na kateri bi govorili o tem pojavu.

Giovanni Barbo, vodja svetniške skupine Demokratske stranke v občinskem svetu, je poudaril, da so mestni svetniki ob prvem sumu mafijske infiltracije o tem dolžni govoriti. Kot je spomnil, bo Občina Trst v prihodnjih mesecih iz sklada za okrevanje prejela več kot 150 milijonov evrov, kar pomeni, da je treba še posebej pozorno bdeti nad tem, da po denarju ne bi segle lovke kriminalnih združb.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo