Sobota, 23 maj 2020
Iskanje

Ovadili mladoletna nasilna izsiljevalca

Vrstniku sta v lokalu McDonald’s grozila in mu odvzela uro

Trst |
7. nov. 2019 | 17:36
Dark Theme

Policija je 5. novembra zaradi kaznivih dejanj izsiljevanja in nasilja ovadila dva mladoletnika, ki sta se v prejšnjih dneh lotila vrstnika z besedami in nasilnim vedenjem ter od njega izsilila uro. Vse se je zgodilo v začetku oktobra, ko sta se v lokalu McDonald’s na Trgu Goldoni v Trstu mladeniča spotaknila ob vrstnika, ki je tam jedel sendvič. Zaradi tega sta ga besedno napadla, a je takrat posredoval njegov prijatelj, ki ju je odstranil, rekoč da se ne boji ne njiju ne njunega obnašanja.

Omenjena dvojica se je 28. oktobra znova pojavila v omenjenem lokalu, privabila fanta v stranišče, kjer mu je eden od dveh grozil z domnevnim nožem v žepu ter ga tako prisilil, da je posredoval ime prijatelja, ki ga je bil pred tedni branil, poleg tega sta od fanta mladoletna nasilneža izsilila še uro.

Po začetnem šoku je fant odšel domov in vse povedal domačim, nato pa odšel na kvesturo in podal prijavo. Policija je kmalu ugotovila dvojico in jo ovadila tožilstvu za mladoletne, ki je s tem tudi prevzelo vodstvo preiskave.

Epilog je zadeva doživela 5. novembra, ko so pripadniki mobilnega oddelka kvesture in sodne policije pri tožilstvu za mladoletne izvedli preiskavo pri nasilni dvojici: odkrili so tako obleke, ki sta jih mladoletna izsiljevalca nosila na dan dogodka in uro, ki sta jo odvzela fantu. Sledila je ovadba, uro pa so vrnili lastniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo