Nedelja, 24 maj 2020
Iskanje

Pahor gre k Fedrigi

Sestanek med slovenskim predsednikom in guvernerjem deželne vlade FJK ne bo potekal v prostorih tržaškega Narodnega doma

Trst |
12. jul. 2019 | 15:33
Dark Theme

Predsednik deželne vlade Massimiliano Fedriga se jutrišnje spominske svečanosti ob 99-letnici požiga tržaškega Narodnega doma (ob 9.30 v organizaciji SKZG, SSO in SSK) ne bo udeležil zaradi »predhodnih obveznosti«, kljub temu pa se bo pol ure pred začetkom dogodka sestal s slovenskim predsednikom Borutom Pahorjem. Ne bosta se sicer srečala v Narodnem domu – Fedriga je vabilo na svečanost v tamkajšnjih prostorih prejel pred približno dvema mesecema –, saj bo kratko srečanje potekalo na Velikem trgu na predsedstvu dežele FJK. Prizorišče sestanka je posredoval Pahorjev urad, ki je med drugim navedel, da se bo predsednik Republike Slovenije udeležil svečanosti »tudi v želji po dobrih in prijateljskih odnosih s sosednjo Italijo, ki so pomembni tudi za položaj Slovencev v Italiji«.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo