Torek, 26 maj 2020
Iskanje

Partizanov ne bo v Rižarno

VZPI-ANPI, ANED in CGIL prirejajo alternativno proslavo

Trst |
23. apr. 2019 | 0:05
Dark Theme

Partizansko združenje VZPI-ANPI, združenje bivših deportirancev ANED in sindikat CGIL v četrtek, 25. aprila, ne bodo sodelovali na spominski svečanosti v Rižarni. Ali bolj pravilno: žrtvam taborišča se bodo ob dnevu osvoboditve poklonili sami, po koncu uradne slovesnosti, ki jo prireja Občina Trst. Pred tem se bodo zbrali ob stadionu Grezar in ob 11. uri krenili v sprevodu do Rižarne, kjer bo predvidoma okrog poldne spregovoril vsedržavni podpredsednik VZPI-ANPI Emilio Ricci. Sledil bo tradicionalni nastop Tržaškega partizanskega pevskega zbora Pinko Tomažič.

»Prvič se ne bomo udeležili uradne proslave, kar nas seveda ne veseli. Smo pa naveličani omalovaževalnega odnosa, ki ga tržaška občinska uprava ima do našega združenja in sploh antifašističnega gibanja,« nam je pojasnil predsednik tržaške sekcije VZPI-ANPI Fabio Vallon. »Trst je edino deželno glavno mesto, v katerem nekdanjim partizanom ni dovoljeno nastopiti na občinski svečanosti.«

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo