Torek, 26 maj 2020
Iskanje

Plakat Barcolane tokrat igriv in barvit

Predstavili so letošnji plakat Barcolane, njegova avtorica je znana italijanska ilustratorka Olimpia Zagnoli

Milan |
12. jun. 2019 | 19:03
Dark Theme

Letošnji plakat Barcolane ni več skrivnost. Včeraj so ga predstavili v Milanu, njegova avtorica pa je Olimpia Zagnoli, italijanska ilustratorka, ki sodeluje z dnevniki in revijami, kot so La Republlica, The New York Times, The New Yorker, The Washington Post, The Guardian, Glamour ... Plakat na igriv in barvit način upodablja Tržaški zaliv, prekrit z barčicami, stilizirana marjetica, Miramarski grad in Alpe pa kažejo na to, da Trst ponuja veliko več kot samo Barcolano.

Ilustratorka Zagnoli je tako ubrala popolnoma drugačen grafični pristop kot lani svetovno znana umetnica Marina Abramović, ki je s sloganom »Vsi smo v istem čolnu« vznemirila dobršen del tržaške lokalne uprave, ki je umetnici očitala politično propagando. Mitja Gialuz, predsednik jadralnega kluba SVBG, ki že od vsega začetka organizira Barcolano, je v prvi izjavi dejal, da želijo z novim plakatom ščititi lepote našega planeta. »Morje, jadra, Miramarski grad in en cvet: To je naš planet. Ne pozabimo ga varovati,« je na facebook profilu zapisal predsednik Gialuz.

Več v jutrišnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo