Torek, 14 julij 2020
Iskanje

»Po smrti policistov so nekateri nazdravljali«

Besede govornice na manjšem shodu pred tržaškim zaporom izzvale ogorčenje

Trst |
21. nov. 2019 | 16:43
Dark Theme

Preteklo soboto je nasproti koronejskega zapora v Trstu potekal manjši shod skupine mladih tržaških anarhistov, na katere se je po nekaj dneh vsul plaz kritik. V videoposnetku, ki ga je na svojem profilu na Facebooku objavil zgroženi deželni odbornik za varnost Pierpaolo Roberti, je slišati besede mlade govornice, ki opozarja, da policista, ki sta 4. oktobra umrla med streljanjem na kvesturi (njun morilec je priprt ravno v omenjenem zaporu), ne bi zaslužila večje pozornosti od številnih drugih umrlih, pri čemer je navedla nekatere žrtve, ki so umrle ravno v okviru policijskih dejavnosti. Do tu nič posebnega, le da je govornica nato izustila, da po smrti dveh policistov ni žalovalo celo mesto, temveč da »je tisto noč v barih marsikdo nazdravljal,« češ da sta umrla predstavnika represivne institucije, ki omejuje svobodo (mladi okoli nje so pri tem zaploskali). Policiste je označila za plačance. Shod je menda priredila t.i. Stalna skupščina proti zaporu in represiji.

Izrečene besede je poleg Robertija, ki upa, da bo vse udeležence doletela ovadba, med prvimi obsodil pokrajinski sekretar sindikata policistov FSP Edoardo Alessio, ki pa poudarja, da je to k sreči le »majhna in nepomembna skupinica dečkov brez vesti«.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo