Torek, 20 oktober 2020
Iskanje

Pod Škednjem bo nastalo industrijsko-logistično središče

Poleg krepitve valjarne bo namesto koksarne in plavža nastal pristaniški terminal, ki bo povezan tudi z logistično ploščadjo in železniškim omrežjem

Trst |
29. jun. 2020 | 20:04
Dark Theme

Sobotni podpis programskega sporazuma za prihodnost območja škedenjske železarne je bil iz več razlogov zgodovinski. Po eni strani prinaša konec 123 let dolgega obdobja delovanja obrata pod Škednjem in proizvajanja litega železa. Po drugi strani predstavlja dogovor po zagotovilu podpisnikov začetek nove dobe tako za železarno kot za pristanišče, vse mesto in domala vso Furlanijo - Julijsko krajino. Novo obdobje bo v znamenju okolju prijazne proizvodnje in bo ponovno postavilo na noge oziroma oživilo industrijske dejavnosti, ki so se v zadnjih letih iz različnih vzrokov, tudi političnih, krepko zmanjšale. Minister Patuanelli je v soboto poudaril, da mora zaživeti vsa industrijska cona od tržaške občine do Milj.

Na območju železarne, kjer sta koksarna in plavž že prenehala delovati, bodo postopno vnesli več sprememb. Dejavnost valjarne bo okrepljena, poleg te pa bodo potekale tudi pristaniško-železniške dejavnosti, govor je o javnih in zasebnih naložbah, vrednih do 300 milijonov evrov in morda tudi več. Prvi rezultati naj bi bili zaznavni čez 2-3 leta, preobrazba tovarne pa naj bi se okvirno zaključila v roku petih let.

Več v jutrišnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Si boste naložili aplikacijo Immuni?

6. okt. 2020 | 16:18
Da
Ne
Sem si jo že
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo