Sreda, 23 september 2020
Iskanje

Podražitve včasih upravičene, včasih pa ne

O položaju v Trstu smo se pogovorili z zvezo potrošnikov Federconsumatori in s SDGZ, v tržaškem občinskem svetu na to opozarja DS

Trst |
11. jun. 2020 | 8:21
Dark Theme

Po večmesečnem lockdownu so ponovno odprli mnoge trgovine, lokale ter frizerske in kozmetične salone. Nekateri so obdržali običajne cene, drugi ponujajo tudi storitve oziroma proizvode po znižani ceni, v raznih trgovinah, lokalih in salonih pa so cene kar poskočile.

Na to je opozorila med drugim tudi svetniška skupina Demokratske stranke v tržaškem občinskem svetu, ki je v svetniški pobudi poudarila, da so v Trstu cene za živila poskočile za 5,3 odstotka. Podražile so se tudi storitve v raznih frizerskih in kozmetičnih salonih. Prave splošne ocene o še ni, pravijo pri združenju potrošnikov Federconsumatori, ki zahteva ustanovitev temu namenjene opazovalnice tako na deželni kot na občinski ravni. Pri Slovenskem deželno-gospodarskem združenju pa menijo, da je v tem trenutku težko oceniti stanje in da bi bilo za obračun potrebno počakati vsaj do konca leta.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo