Petek, 23 avgust 2019
Iskanje

Pohod na Kohišče: namig za izlet v naravo

V nedeljo, 19. maja, že 5. mednarodni enogastronomski zgodovinski in didaktični pohod na Kohišče pod Grmado

9. maj. 2019 | 19:20
Dark Theme

Kaj je lepšega od nedeljskega izleta z družino ali prijatelji? In če k rekreacijskemu trenutku v naravi dodamo še nekaj drugih zanimivih »sestavin«, zgodovinskih in enogastronomskih na primer, potem res ni izgovorov. Taka priložnost se nam ponuja v nedeljo, 19. maja, ko je napovedan že 5. mednarodni enogastronomski zgodovinski in didaktični pohod na Kohišče pod Grmado, ki ga tudi letos prirejata kmetija Kohišče in Smučarski klub Devin v sodelovanju s številnimi krajevnimi društvi ter pod pokroviteljstvom Dežele FJK, Občine Devin-Nabrežina in Občine Komen.

Celosten sprehod, ki je primeren za pohodnike vseh starosti in ni zahteven, ponuja namreč spoznavanje krajevnih naravoslovnih in kulinarično-vinarskih odličnosti ter kulturnih, športnih in didaktičnih vsebin, je v imenu organizatorjev pojasnila Ivanka Pahor. Šest kilometrska trasa pohoda ponuja čudovite razgledne točke, pa tudi z vrhov Gabrnjaka in Grmade se odpira izjemen pogled na Vipavsko dolino in Julijske Alpe. Ne gre pozabiti ostankov strelskih jarkov in postojank iz 1. svetovne vojne ter kraških jam, kot je tista poimenovana po Karlu in Ziti; ob tej priložnosti si bo mogoče ogledati tudi jamo Pejco na Grmadi, ki bo razsvetljena. Na voljo bodo tudi vodiči, ki bodo spregovorili o flori, favni in zgodovini teritorija v sodelovanju z združenjem Zenobi, sicer pa ne bo manjkalo presenečenj, saj bo po poti mogoče srečati osle in konje, ki se tam nemoteno pasejo.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani Kohišča.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo