Petek, 18 september 2020
Iskanje

Poklonili so se padlim

1. maj v Dolini, Zgoniku, Lonjerju, Gropadi in Barkovljah

Trst |
1. maj. 2020 | 8:08
Dark Theme

Prvi maj 2020 se nam bo nedvomno močno zasidral v spomin. Številčnih shodov, budnic, proslav, slavnostnih govornikov in spominskih svečanosti ob 75. letnici osvoboditve zaradi pandemije žal ne bo. Tudi tradicionalni prvomajski praznik v Križu bomo pogrešali.

Ob spomenikih pa so se kljub izrednim razmeram marsikje poklonili padlim. Uprava občine Dolina je že včeraj položila venec na občinski spomenik padlim v spomeniškem parku in se ob 11. uri z enominutnim molkom spomnila na več kot 300 domačinov, ki so izgubili življenje med drugo svetovno vojno.

Občinska uprava v Zgoniku je ob 18. uri v imenu vseh društev, organizacij in občanov položila venec k spomeniku pred sedežem občine in počastila padle z minuto zbranosti. Tudi Lonjerci so se s krajšo slovesnostjo pri domačem spomeniku spomnili na padle. V Gropadi so že v noči na četrtek obesili rdeče zastave.

Prav tako so se padlih spomnili na pokopališču v Barkovljah. .

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo