Četrtek, 23 maj 2019
Iskanje

Poleg beguncev pod udarom tudi kakih 150 delovnih mest

Skupščina delavcev v sistemu sprejemanja opozarja na posledice Salvinijevega odloka

Trst |
14. mar. 2019 | 10:04
Dark Theme

Sistem sprejemanja beguncev, ki so ga v Trstu s trudom vzpostavili v zadnjih desetletjih in je mednarodno zaslovel zaradi zglednega prizadevanja za integracijo prosilcev za azil v lokalno družbeno tkivo, je v nevarnosti. To je le ena izmed posledic Salvinijevega odloka o varnosti in priseljevanju, opozarja Skupščina delavcev in delavk v sistemu sprejemanja.

Omenjena skupščina je nastala v preteklem mesecu, da bi opozorila na razdiralne učinke odloka o varnosti, sta povedali predstavnici Sabina Borsoi in Ornella Ordituro in poudarili, da gre za neodvisno organizacijo, ki ni povezana z nobeno stranko ali sindikatom. Prvi javni dogodek skupščine bo demonstracija, ki bo v soboto ob 15.30 na Velikem trgu pred tržaško prefekturo in bo potekala pod geslom Buonisti un CAS. Naslov ni prevedljiv, vsebuje pa piker namig na obtožbe lažne dobrohotnosti, ki so je vse večkrat deležne osebe, ki zagovarjajo pravico do azila.

Pridružijo se lahko vsi, ki se prepoznavajo v vrednotah odprte in vključujoče družbe, sta izpostavili organizatorki in obenem poudarili, da zastave političnih strank niso dobrodošle. »Bližajo se namreč evropske volitve in ne želimo, da nas bi kdo instrumentaliziral,« je sklenila Borsoi.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Na letošnjih evropskih volitvah:

16. maj. 2019 | 19:15
bom glasoval v skladu s tradicijo
bom spremenil svojo volilno navado
sem še neodločen, koga naj volim
še ne vem, ali bom volil
ne bom volil
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo