Sreda, 23 oktober 2019
Iskanje

Policisti na kolesu odslej tudi po Trstu

Na šestih kolesih MTB

Trst |
7. avg. 2019 | 10:22
Dark Theme

Marsikje po svetu naletiš na policiste na kolesu - od včeraj jih po zaslugi oddelka za nadzor ozemlja, preventivo in javno pomoč tržaške kvesture lahko srečamo tudi po tržaških ulicah, kjer bo na zaenkrat šestih kolesih delo policista kolesarja opravljalo kakih 15 za to usposobljenih policistov.

Katere bodo pravzaprav njihove naloge, je na Velikem trgu novinarjem okvirno orisal tržaški kvestor Giuseppe Petronzi. Funkcije ostajajo dejansko nespremenjene, se pravi, da gre za dodatno pomoč pri nadzoru ozemlja, je potrdil - od kolegov se razlikujejo izključno po prevoznem sredstvu, ki je v primerjavi z avtomobilom v marsikaterem pogledu veliko hitrejše oz. prožnejše. Na svojih MTB kolesih so bili ob kvestorju postavljeni policisti, ki bodo v jutranjih in popoldanskih izmenah v paru nadzirali zlasti zgodovinsko jedro mesta, peš cone, vozilom težko dostopna območja in nekatere periferne cone, v domeni s krajevnima komisariatoma pa bodo prisotni tudi v Miljah in devinsko-nabrežinski občini. »Mestu in občanom želimo ponuditi nekaj več, se pravi neko dodatno storitev v luči učinkovitejše oblike preventivnega in represivnega dela,« je dejal kvestor in potrdil, da gredo ukrepi v smeri zagotavljanja varnosti. Priznal je sicer, da je stopnja kriminala pri nas precej nizka, vseeno pa je varnost med prioritetami kvesture in po kvestorjevem mnenju si naše mesto zasluži posebno pozornost.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo