Petek, 14 avgust 2020
Iskanje

Policistka z oživljanjem rešila življenje migrantu

Obšla ga je slabost, zgrudil se je na tla in onesvestil, pri čemer je imel hude težave z dihanjem

Dolina |
6. jul. 2020 | 12:02
Dark Theme

Obmejni policisti in vojaško osebje so v soboto popoldne v dolinski občini ustavili skupino desetih migrantov, afganistanskih državljanov. Zasledili so jih na glavni cesti pri Dolini. Povabili so jih, naj posedejo na rob cestišča v pričakovanju kombija, s katerim bi jih prepeljali na identifikacijo. Medtem je enega od migrantov obšla slabost, zgrudil se je na tla in onesvestil, pri čemer je imel hude težave z dihanjem. Policistka mu je nemudoma nudila prvo pomoč. Pomaknila ga je na hrbet in ga z masažo srca začela oživljati. Šele po več minutah je migrant odreagiral in avtonomno začel dihati.

Na kraj so prihiteli reševalci službe 118, ki so ugotovili, da gre za srčnega bolnika, utrujenost zaradi potovanja in vročina pa sta njegovo zdravstveno stanje še občutno poslabšala. Bil je v življenjski nevarnosti, z masažo srca pa mu je policistka najbrž rešila življenje. Z rešilnim vozilom so ga prepeljali v katinarsko bolnišnico, kjer se zdravi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo