Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Pomorski muzej bo projektiral Španec

74-letni arhitekt Vazquez Consuegra je strokovno žirijo prepričal z najboljšo ceno

Trst |
22. avg. 2019 | 13:45
Dark Theme

Tržaški Pomorski muzej, ki bo v Skladišču 26 moral zaživeti do konca decembra 2025, bo projektiral španski arhitekt Guillermo Vazquez Consuegra. 74-letni arhitekt je strokovno žirijo prepričal z najboljšo ponudbo, po tehničnih merilih pa je njegova idejna rešitev za muzej zasedla drugo mesto. Pomemben jeziček na tehtnici je bilo tudi dejstvo, da ima Consuegra bogate izkušnje pri urejanju muzejev. Pomorski muzej Galata v Genovi, ki se nahaja v starem delu pristanišča, je namreč delo tega španskega arhitekta.

V tržaškem starem pristanišču bo Občina Trst za preureditev Skladišča 26 na razpolago dala 33 milijonov evrov. 1,6 milijona evrov bo namenila projektiranju Pomorskega muzeja. Španski arhitekt, ki se je predstavljal v navezi s tržaškim arhitekturnim birojem Mads, ta sodeluje tudi pri vzpostavljanju kongresnega centra v starem pristanišču, se je odloči za nizko ponudbo.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo