Torek, 27 oktober 2020
Iskanje

»Ponosna na nov statut«

Slovenska občinska svetnica in bivša občinska odbornica Mirna Viola sicer ne bo več kandidirala

Milje |
2. sep. 2020 | 9:52
Dark Theme

V miljskem občinskem svetu, ki ga bodo volivci in volivke obnovili prihodnje leto, ko bodo tudi izvolili župana ali županjo, je slovensko narodno skupnost v zadnjem mandatu zastopala - in še zastopa - Mirna Viola. Ta je bila leta 2016 izvoljena kot neodvisna in uživa podporo tako Demokratske stranke kot stranke Slovenske skupnosti, v prvih 18 mesecih pa je bila tudi imenovana za občinsko odbornico za proračun in davke, odnose s slovensko narodnostno skupnostjo, odnose z društvi ter z vasmi in naselji. Mirna Viola je danes občinska svetnica, vendar še vedno s pooblastilom za odnose s slovensko manjšino, s slovenskimi društvi in z LAS Kras. Z Violo smo se pogovorili o njeni izkušnji, o težavah in doseženih rezultatih.

Mirna Viola, ki ne namerava ponovno kandidirati, je ocenila, da je bil ta mandat poln težav, a tudi zadoščenj. Med temi si šteje še posebno v čast odobritev novega statuta, ki omenja zgodovinski obstoj Slovencev v miljski občini, zaščitni zakon 38/2001 in slovenski prevod statuta ter drugih dokumentov, ki so predvideni v zaščitnem zakonu.

»To je bila zelo pomembna življenjska izkušnja,« je dejala in poudarila, da je bil ves mandat zelo zahteven. Ukvarjali so se namreč z mnogimi »težkimi« vprašanji, med katerimi je bilo še zlasti tisto o migrantih.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Si boste naložili aplikacijo Immuni?

6. okt. 2020 | 16:18
Da
Ne
Sem si jo že
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo