Petek, 16 april 2021
Iskanje

Portal Oddoma.it preoblikovali in poenostavili

Spletno nakupovalno središče slovenskih trgovcev in gostincev v Italiji

Trst |
8. mar. 2021 | 7:33
Dark Theme

V času prisilnih zapor in splošnih izrednih razmer je posedanje pred računalnikom ali drugim zaslonom postalo v skoraj vseh družinah vsakodnevna praksa. Pametne tehnologije so nam ob strani ob vsakem koraku, včasih pa korak zamenjamo s klikom. Pandemija je namreč marsikoga prepeljala na pot spletne nabave in ga, tudi v obdobjih lažjih pandemičnih omejitev, uvedla v nakupovanje na daljavo. Dostava na dom ali hitri odvzem proizvodov bosta od jutri dalje za gostince edini način trženja. Ne glede na to, če gre za pozitiven ali negativen preobrat, je treba priznati, da se svet nakupov za stranke, goste in prodajalce spreminja. Kdor hoče preživeti, pa se mora spremembam kar kmalu prilagoditi.

V ta namen je Slovensko deželno gospodarsko združenje že med prvim pandemičnim valom ponudilo svojim strankam uporabo spletnega portala Oddoma.it, virtualnega nakupovalnega središča, kjer se na enem mestu lahko spozna in kupi proizvode slovenskih trgovcev ter gostincev v Italiji.

»Trgovci so se takoj dobro odzvali na ponudbo in poleg predstavitve blaga izkoristili možnost prodaje, ki jo platforma omogoča. Nekoliko manj pa so se portala posluževali gostinci, za katere je bila nova tehnologija morda preveč zapletena,« je pojasnil Marko Petelin, lastnik podjetja Infordata, ki tehnologijo upravlja in razvija. Z dvojčkom in kolegom Mitjo sta si zato zamislila, da bi portal nekoliko spremenila, posodobila in njegovo uporabo poenostavila.

Več v nedeljskem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo