Petek, 26 februar 2021
Iskanje

Poškodb zaradi pirotehnike ni bilo

Tržaški policisti so tudi v silvestrski noči bdeli nad spoštovanjem ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa: kazen so napisali petim osebam

1. jan. 2021 | 12:25
Dark Theme

S tržaške kvesture so sporočili, da so v silvestrski noči med polnočjo in 2. uro prejeli kakih 40 telefonskih klicov na enotno številko za klic v sili 112: povečini je šlo za opozorila na nedovoljeno rabo pirotehničnih sredstev, nekaj je bilo opozoril zaradi sproženih hišnih alarmov.

Na urgencah glavne tržaške bolnišnice, katinarske bolnišnice in pediatrične bolnišnice Burlo Garofolo niso sprejeli oseb s poškodbami zaradi pirotehničnih sredstev.

V novoletni noči so policisti v Trstu napisali pet glob: dve na Stari mitnici, dve v Drevoredu Ippodromo in eno v Ul. Punta del Forno.

Nasploh so pripadniki varnostnih organov v Italiji minulo noč, ko so posredovali 229 imeli manj opravkov zaradi pirotehnike kot v preteklih letih: lani je bilo intervencij 686. V Astiju je 13-letni deček umrl zaradi poškodb v trebušnem predelu, ki mu jih je zadala petarda, po podatkih oddelka za javno varnost je bilo v celi Italiji zaradi pirotehnike 79 ranjenih, med katerimi je bilo 23 hospitaliziranih.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj mi pomeni 40-dnevni post?

17. feb. 2021 | 18:40
Zmernejše življenje
Zmernejše prehranjevanje
Odpoved alkoholu
Posta se ne držim
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo