Četrtek, 09 december 2021
Iskanje

Poslovil se je kapitan Chersi, duša Barcolane

Leta 2018 je postal tudi častni član TPK Sirena

21. jul. 2020 | 17:58
Dark Theme

Tržaški jadralni svet je razžalostila novica, da se je v 73. letu starosti za vedno poslovil morjeplovec, večletni kapitan, duša Barcolane in tudi častni član Tržaškega pomorskega kluba Sirena Sandro Chersi. Ni ga Barkovljana, ki ne bi poznal vedno nasmejanega in hripavega Alessandra Chersija, ki je leta 1968 sodeloval pri organizaciji prve Barcolane. Njegov odhod je vsekakor velika izguba za Barcolano, saj ni bil le organizacijski koordinator, temveč tudi neformalni meteorolog regate, ki se je na vremenske napovedi spoznal bolje kot kateri koli poklicni vremenar. Starosta najbolj množične regate ima tudi posebne zasluge na področju vzpostavljanja prijateljskih vezi med italijansko in slovensko govorečimi Tržačani. Odraslim slovenskim jadralcem sosednjega kluba Sirena je v preteklosti pomagal priti do dovoljenja za upravljanje plovil. Svoje navtično znanje je nesebično delil z vsakomer, ki ga je potreboval. TPK Sirena se mu je za izkazano večletno sodelovanje in pomoč zahvalil s podelitvijo častnega članstva.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo