Petek, 22 november 2019
Iskanje

Potujoči kino na avtobusu

Začenja se filmski festival Caravanserraglio

Trst |
24. jul. 2019 | 18:35
Dark Theme

Ljubitelji sedme umetnosti bodo od nedelje do 4. avgusta prišli na svoj račun. Bar knjigarna Knulp, v sodelovanju z Občino Trst prireja celo vrsto zanimivih filmskih performansov v sklopu poletnega mestnega niza Trieste Estate. Potujoči festival Caravanserraglio bo letos ponudil osem večerov na različnih lokacijah. S starinskim avtobusom bodo potovali od Barkovelj do Trga Giarizzole in povabili stanovalce k ogledu filmskih spektaklov. Iz avtobusa bodo namreč izvlekli veliko platno in na njem predvajali posnetke.

Festival se bo začel z nastopom glasbenika Lorenza Fragiacoma Luci e suoni, ki bo v nedeljo ob 21. uri na Trgu 11. septembra v Barkovljah. Nastop bo uvedlo predvajanje dokumentarnega filma Drago Massimiliana Miliča. Organizatorji vabijo gledalce, naj s sabo prinesejo stolico ali stolček. Vstop na vse večere je prost.

Več v jutrišnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo