Sobota, 28 november 2020
Iskanje

Pozornost do potreb vseh oseb, mladih in starejših

Upravne volitve na Repentabru: predstavitev Napredne liste

24. apr. 2019 | 14:38
Dark Theme

Dokazati pozornost do potreb vseh oseb, tako mladih kot starejših, saj te predstavljajo bodisi našo prihodnost kot navezo na preteklost. Tako se glasi prva smernica volilnega programa Napredne liste Repentabor, ki so ga v torek predstavili na turistični kmetiji Omarja Marucellija v Repnu.

Kandidati omenjene liste s Tanjo Kosmina na čelu - kot je orisal nekdanji dolgoletni župan Aleksij Križman - se želijo maksimalno angažirati na področju delovnih mest. Zato je treba po njihovem mnenju tudi uskladiti skrb za okolje in pospeševanje kmetijske dejavnosti za mlade ter dejavnosti, kot je npr. kamnoseštvo.

Izpostavili so še, da jim je veliko občanov posredovalo potrebo po posodobitvi regulacijskega načrta. Gospodarski položaj namreč ne dovoljuje več gradbene širtive - kot je bilo to doslej zapečateno v približno 13 let starem regulacijskem načrtu. Mnogi domačini imajo torej zazidljive površine, ki jih ne bodo izkoristili, ampak vseeno plačujejo višje davke.

Kdo pa so kandidati Napredne liste za Repentabor? Tanja Kosmina, ki je doktorirala na pravni fakulteti Univerze v Bologni in se v sklopu odbora za komunikacije Deželnega svetu FJk ukvarja z mediacijami in arbitražo, je o sebi mdr. povedala: »Doma sem iz Sesljana, že več kot 10 let pa bivam na Repentabru, kjer sem se takoj vživela v novo lokalno stvarnost in okolje. Že od mladih let sem vključena v društvene dejavnosti, saj sem bila v odboru KD Igo Gruden iz Nabrežine, kjer sem tudi pela. Trenutno pa sem podpredsednica KD Kraški dom iz Repna.«

Ekipo vsekakor sestavljajo dosedanji podžupan in nekdanji občinski tajnik Casimiro Cibi, obrtnik Sebastiano Calzi, trgovec Marco Gregoretti, profesorica glasbe Vesna Guštin, kmetijski podjetnik Omar-Jožef Marucelli, upokojenka Silvana Petaros, nevropsihomotricist Lorena Ravbar, upokojenec Giancarlo Rossetto, specializiran delavec Jan Skabar in kmetijska podjetnica Martina Soban.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morali za praznike vsaj delno sprostiti ukrepe proti pandemiji?

27. nov. 2020 | 11:20
Da, absolutno
Da, toda nisem povsem prepričan/a
Ne
Absolutno ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo