Petek, 23 julij 2021
Iskanje

Praktično znanje bodo iskali na tehnološkem področju

Univerza in družba Pmp podpisali dogovor o desetletnem sodelovanju

Trst |
23. jun. 2021 | 9:18
Dark Theme

Kolikokrat se pritožujemo, da sta v Italiji univerza in svet dela povsem oddaljena bregova. Da imajo študenti teorije na pretek, praktičnega znanja pa bolj malo in si morajo po zaključenem študiju na delovnem trgu sami pomagati, kot pač znajo. Na tržaški univerzi skušajo negativen trend obrniti s spletanjem novih sodelovanj. Včeraj dopoldne je rektor Roberto Di Lenarda podpisal nov sporazum s furlansko družbo PMP, ki se ukvarja z iskanjem novih visokotehnoloških odgovorov na področju mehanskih in hidravličnih prenosov oziroma prenosov električne energije ter podobnih rešitev v elektronskem in elektromehanskem sektorju.

V današnji dobi zelo hitrega industrijskega razvoja je treba stalno iskati nove poti in alternative, je razložil tehnični direktor družbe Pmp Andrea Bonera. V zadnjih petnajstih letih so ustanovili osem podružnic na različnih koncih sveta. Nov dogovor s tržaško univerzo bo trajal deset let in jim bo omogočil uresničitev tako kratkoročnih kot daljnoročnih projektov, je poudaril predsednik družbe Luigino Pozzo. Šlo bo torej za mešanico hitro zaznavnih rezultatov in dolgotrajnega inoviranja.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali vas skrbi delta različica novega koronavirusa?

2. jul. 2021 | 17:24
Da, zelo
Kar precej
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo