Petek, 29 maj 2020
Iskanje

Praznijo dom za starejše, v katerem so vsi okuženi

Oskrbovance selijo v bolnišnico, kliniko Salus ter Gradež

Trst |
8. apr. 2020 | 16:58
Dark Theme

Zdravstveno podjetje za Trst in Gorico Asugi je začelo prazniti tržaški dom za starejše občane La Primula v Ul. Molino a vento, kjer so se z novim koronavirusom okužili vsi oskrbovanci ter 8 od 22 zaposlenih. V nekaj dneh je umrlo osem gostov tega doma, vsi so se spopadali z več boleznimi. Peterico bolnikov s trenutno najhujšimi posledicami covida-19 preseljujejo danes v bolnišnico, sedem lažje obolelih bodo premestili v zasebno kliniko Salus, še 24 pacientov pa v dom za starejše v Gradež (v slednjem bodo goste sprejemali od petka ali sobote).

Zdravstveno podjetje pojasnjuje, da so prve informacije o zvišani telesni temperaturi nekaterih gostov prejeli preteklo soboto. V nedeljo so odvzeli prve brise, v ponedeljek preostale, tako gostom kot osebju. Medtem je stekel postopek reorganizacije dela v domu, v torek pa je oddelek za preventivo potrdil, da so vsi gostje doma pozitivni na koronavirus. Zdravstveno podjetje poudarja, da je domu od vsega začetka posredovalo zaščitno opremo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo