Sobota, 30 maj 2020
Iskanje

Praznik miroljubne revolucije

Slovesnost ob 40-letnici delovanja klubov ACAT, ARCAT in AICAT, ki se borijo proti zasvojenosti z alkoholom

Trst |
6. nov. 2019 | 11:12
Dark Theme

Proti zasvojenosti z alkoholom se pri klubih ACAT (Associazione club alcolisti in trattamento) oz. ARCAT, kot se imenuje na deželni ravni, že štirideset borijo na osnovi metode, ki jo je v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja uvedel zagrebški psihiater, nevrolog in alkoholog Vladimir Hudolin (1922-1996). Slednji velja namreč za pravega kulturnega revolucionarja, utemeljitelja in ustanovitelja klubov tudi na italijanskih tleh. »Klubov, ki povezujejo družine, ki izhajajo iz težkih izkušenj z alkoholom,« je v Ul. Foschiatti 1, kjer domuje klub ACAT, novinarje poučila deželna predsednica Debora Furlan in napovedala, da bo v soboto, 9. novembra, slovesnost ob pomembnem delovnem jubileju. V FJK deluje 200 klubov in vsak od njih združuje povprečno 5 do 10 družin, ki se srečuje enkrat tedensko s t.i. »inštruktorjem«; v Trstu je teh klubov 5 in zlasti v zadnjih dveh letih se zavestno zanje odloča vse več oseb, ki prekomerno pije.

Štirideset let miroljubne revolucije je naslov dogodka, ki bo potekal v kongresni dvorani 4. pomola (Korzo Cavour 3) in ki želi osvetliti prehojeno pot ter deliti dobre prakse ter ponuditi različne izkušnje.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo