Četrtek, 17 oktober 2019
Iskanje

Praznovanje pod saniranim obokom

Na Tabru vse nared za praznik Marijinega vnebovzetja

12. avg. 2019 | 12:28
Dark Theme

Bliža se praznik velikega šmarna ali Marijinega vnebovzetja, »praznik, ki nas opozarja, da so nebeška vrata odprta za vsakega človeka,« je v vabilu na slavje zapisal repentabrski župnik in rektor Marijinega svetišča Anton Bedenčič. Praznik je zelo priljubljeni in vsa večja Marijina romarska svetišča privabljajo v teh dneh množice ljudi.

Tako bo tudi na Repentabru, kjer se je samo pred dvema tednoma podrl vhod na Tabor. Takrat so bile že v teku priprave na praznične dni, pa tudi poroka je bila napovedana: nikomur se nič ni zgodilo, tako kot pred leti, ko se je zrušila cerkvena streha iz skrl. Poškodovani vhod so pravočasno sanirali, tako da bo ob praznikih ponovno odprt. Praznično vzdušje se bo začelo že jutri, 13. avgusta, z romanjem bolnikov in ostarelih s Tržaškega, ko bo ob 17. uri sveta maša in bolniško maziljenje, sledilo bo druženje. Dogodek prirejata Vincencijeva konferenca in nadžupnija Repentabor.

Program praznovanja si lahko preberete v nedeljskem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo