Ponedeljek, 24 februar 2020
Iskanje

Praznovanje sv. Roka vse do septembra

V današnjem Primorskem dnevniku celotni program praznovanja nabrežinskega zavetnika

8. avg. 2019 | 12:01
Dark Theme

Praznovanje vaškega zavetnika sv. Roka bo letos v Nabrežini potekalo nekoliko drugače. Društva, ki delujejo v vasi, so se domenila za skupno organizacijo časovno razpotegnjenega sklopa raznolikih prireditev, ki se bo pričel v petek in bo trajal vse do polovice septembra. Pri uresničitvi projekta In zdej nas varje svjeti Rok sodelujejo godbeno društvo, SKD Igo Gruden, vaški Jus, AŠD Sokol, Združenje staršev OŠ V. Šček in župnija sv. Roka.

Pobuda se idejno navezuje na lanskoletno skupno praznovanje 70-letnice smrti pesnika Iga Grudna, ki je društva, ki so požela uspeh in odobravanje, prepričala, da v slogi je moč. V tem smislu so si naslov za letošnji spored izposodila pri vaški himni, ki ljudi vselej združi.

S sklopom prireditev želijo organizatorji zadovoljiti raznolike zahteve in okuse občinstva ter hkrati omogočiti krajevnim in drugim ustvarjalcem, da se predstavijo javnosti.

Celotni program nabrežinskega praznovanja si lahko preberete v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo